
از مهمترین خواص پرتقال وجود مقدار زیادی ویتامین C است ،این میوه پاییزی با وجود مقدار فراوان
ویتامین ث که دارد برای سلامتی ما بسیار مفید می باشد.
این میوه شگفت انگیز برای تصفیه خون و بسیاری از بیماری ها مثل سرماخوردگی مفید است .در ادامه با
ما همراه باشید تا با فوائد بی نظیر “پرتقال” بیشتر آشنا شوید.
خواص پرتقال
پرتقال یکی از قدیمیترین میوههایی است که بشر از آن استفاده میکرده است ، “پرتقال” از خانواده مرکبات میباشد.
درخت آن همیشه سبز و پر برگ است و ارتفاع آن تا ۱۰ متر هم میرسد.پرتقال علاوه بر ویتامین C دارای انواع ویتامینهای
B، E، A و همچنین سرشار از بتاکاروتن است؛ در ضمن در این میوه املاح معدنی بسیاری از جمله کلسیم، فسفر، آهن،
منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی مس، آهن، منگنز و روی نیز وجود دارد.

ارزش غذایی پرتقال
صد گرم پرتقال بدون پوست حاوی ارزش غذایی زیر میباشد:
- کالری ۴۷
- چربی ۰
- کلسترول ۰
- گلوسید ۱۲ گرم
- فیبرهای غذایی ۲ گرم
- پروتئین ۱ گرم
- ویتامین آ ۲۲۵ واحد بینالمللی برابر با ۴ درصد نیاز روزانهی ما به این ویتامین
- ویتامین ث ۵۳.۲ میلی گرم معادل ۸۹ درصد نیاز روزانهی ما
- ویتامین ای ۰.۲ میلی گرم معادل یک درصد نیاز روزانه
- تیامین (ویتامین ب١) ۰.۱ میلی گرم معادل ۶ درصد نیاز روزانه
- نیاسین (ویتامین ب٣) ۰.۳ درصد معادل ۳ درصد نیاز روزانه
- ویتامین ب ۶ ۰.۱ میلی گرم معادل ۳ درصد نیاز روزانه
- فولات (ویتامین ب٩) ۳۰ میکروگرم معادل ۸ درصد نیاز روزانه
- اسید پانتوتنیک (ویتامین ب۵) ۳ میلی گرم
- کولین ۸.۴ میلی گرم
- کلسیم ۴۰ میلی گرم معادل ۴ درصد نیاز روزانه
- آهن ۰.۱ میلی گرم معادل ۱ درصد نیاز روزانه
- منیزیم ۱۰ میلی گرم معادل ۲ درصد نیاز روزانه
- فسفر ۱۴ میلی گرم معادل ۱ درصد نیاز روزانه
- پتاسیم ۱۸۱ میلی گرم برابر ۵ درصد نیاز روزانه
- سلنیوم ۰.۵ میکروگرم معادل ۱ درصد نیاز روزانه
- آب ۸۶.۷ گرم
در طول روز چه مقدار پرتقال مصرف کنیم؟
خوردن چهار عدد “پرتقال” با اندازه متوسط یا دو لیوان آبمیوه آن برای انسان ضرری ندارد اما اگر از این حد تجاوز کند
ممکن است باعث رفلاکس و سوزش معده شود.
خوردن این میوه در هیچ زمانی از روز اشکال ندارد اما بهتر صبح و هنگام صبحانه میل شود زیرا باعث شادابی و تمرکز
بیشتر حواس در طول روز میشود.
خواص درمانی پرتقال
- “پرتقال” به جهت دارا بودن انواع ویتامینها و املاح معدنی مختلف یک تقویتکننده عمومی بدن بوده و برای رشد و نمو
استخوانها، استحکام اندامها و همچنین رشد بچهها بسیار سودمند است؛ در ضمن مصرف آن به زنان حامله
و شیرده نیز توصیه میشود.
- پتاسیم زیاد موجود در “پرتقال”، عامل افزایش ادرار است؛ در نتیجه سموم را به سرعت از بدن دفع میکند؛ در ضمن پزشکان
معمولا به افرادی که دچار مشکل یبوست هستند، توصیه میکنند که مصرف “پرتقال” و آب آن را افزایش دهند.
- “پرتقال” باعث افزایش ترشحات معده و کیسه صفرا میشود؛ بنابراین افرادی که از مشکلات معده و صفرا در رنج هستند
قبل از مصرف آن، با پزشک مشورت کنند.
- مصرف “پرتقال” برای درمان بیماریهایی همچون سرماخوردگی، زکام، برونشیت، اسکوربوت (کمبود ویتامین C) بری بری
(کمبود ویتامین B1)، بیماری قند، عوارض آسمی، رماتیسم، درد مفاصل و بسیاری از بیماری های دیگر مفید و مؤثر است.
[irp posts=”881″ name=”خواص انار | خواص انار برای پوست | خواص انار در بارداری”]
خواص پرتقال در دوران بارداری
خواص پرتقال در دوران بارداری ، مادرانی که نمی خواهند کودکانشان دچار راشیتیسم و کمبود ویتامین ث شوند در
دوران بارداری “پرتقال” را فراموش نکنند.
خستگی یکی از مهم ترین عوامل کاهش شیر مادران است که می توانند با پیروی از یک رژیم غذایی درست بر آن غلبه کنند.
نیاز مادران شیرده به ویتامین C بیشتر از نیاز مادران باردار به این ویتامین مفید و مغذی است.
مصرف “پرتقال” و آب “پرتقال”، هم می تواند شیر مادران را بیشتر کند و هم خستگی روزانه آنها را از بین ببرد.
نوشیدن آب “پرتقال” همراه غذا، باعث افزایش جذب آهن غذا هم می شود که برای مادران شیرده و فرزندان آنها اهمیت زیادی دارد.
این افراد از مصرف “پرتقال” پرهیز کنند
در خوردن میوه “پرتقال” باید دقت داشت که از مصرف این میوه به همراه سایر میوههای پاییزی به صورت همزمان
خودداری کنید.”پرتقال” شیرین، طبعش سرد و تر و پرتقال ترش، طبعش سرد و خشک است لذا افراد بلغمی و سودایی مزاج
تا حد امکان از خوردنش پرهیز کنند و در صورت مصرف با مصلح آن گلپر و نمک میل کنند.
از نوشیدن چای بلافاصله پس از خوردن “پرتقال” خودداری کنید البته خوردن آب پیش و پس از هر میوهای بهشدت نهی شده
و برای سلامتی مضر است مخصوصا اگر آن میوه، آبدار باشد.
تا حد امکان از خوردن پرتقال های هیبریدی یا پیوندی تامسون خودداری شود؛ برای خوردن این میوه حتما از مصلحش
گلپر و نمک به مقدار لازم استفاده کنید.
کسانی که طبع بلغمی دارند یا از معده و روده سرد برخوردارند باید از خوردن پرتقال خودداری کنند.
بهترین ساعت مصرف “پرتقال” در بعد از ظهر است و از خوردن آن در هنگام شب خودداری شود.
توصیه و تاکید می شود بیماران دیابتی، بیمارانی که بی اختیاری ادرار دارند، بیماران صرعی و تشنجی، بیماران روماتیسمی و نیز
بیمارانی که ریفلاکس گوارشی دارند از خوردن “پرتقال” پرهیز کنند.

خواص آب پرتقال
بدن قادر به ساخت ویتامین C نیست، بنابراین این ویتامین باید از طریق مواد غذایی و نوشیدنی دریافت شود. نوشیدن ۲
لیوان آب پرتغال در روز می تواند به افزایش ۴۰ تا ۶۰ درصدی ویتامین C در بدن کمک کند.
ویتامین C دریافتی از طریق آب پرتغال، محافظ بدن در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد است. این ویتامین همچنین از پیری
زودرس جلوگیری و به جذب مواد معدنی ضروری مانند کلسیم کمک می کند.
خواص پرتقال و آب پرتقال :
- تنظیم فشارخون
افزودن یک لیوان آب پرتقال به رژیم غذایی می تواند به بهبود فشار خون دیاستولیک کمک کند.
- کاهش کلسترول نوع بد
نوشیدن آب پرتقال به صورت منظم باعث کاهش سطوح لیپوپروتئین با چگالی پایین یا کلسترول LDL می شود.
- جلوگیری از نقایص لوله عصبی
کمبود فولات یکی از علت های اصلی کمبود وزن در هنگام تولد و نقایص لوله عصبی است که باعث مشکلات
مادرزادی در مغز و نخاع می شود.
نوشیدن یک سوم فنجان آب پرتقال در روز ۴۰ میکروگرم فولات برای بدن مادران باردار فراهم می کند.
- تولید کلاژن
ویتامین C یک ترکیب اصلی و مهم برای تولید سالم کلاژن بوده که جزء ساختار استخوان ها، تاندون ها، رباط ها
و رگ های خونی است.
خواص پرتقال برای پوست
خواص پرتقال برای پوست ، نوشیدن آب پرتقال باعث درخشندگی پوست می شود و فواید بسیاری برای سلامت پوست دارد.
همچنین نوشیدن این آب میوه به هیدراته کردن پوست و حفظ استحکام آن کمک می کند.
استفاده از آب پرتقال به عنوان درمان موضعی نیز فوایدی برای پوست دارد، به طوری که به پاکسازی پوست و جلوگیری از
ایجاد چین و چروک کمک می کند. آب پرتقال همچنین یک درمان طبیعی برای بهبود آفتاب سوختگی است.
پیشنهاد: خواص انگور ، خواص انار
[irp posts=”898″ name=”خواص انگور | خواص انگور در دوران بارداری | خواص انگور برای پوست”]خواص پرتقال ، خواص پرتقال برای پوست ، خواص آب پرتقال
برگرفته از: مشرق نیوز – باشگاه خبرنگاران – تک پزشک