اخبار

روز جهانی دختر در سال ۱۴۰۰ و 2021 چه تاریخی و کی هست؟

5/5 - (1 امتیاز)

روز جهانی دختر در سال ۱۴۰۰ و 2021 چه تاریخی و کی هست؟

ممکن است برای روز جهانی دختر در سال ۱۴۰۰ و 2021 برنامه ریزی کرده باشید و بخواهید بدانید که این روز در چه تاریخی و کی هست؟ با مجله پیک نت همراه باشید تا تاریخ دقیق این روز را بخوانید.

روز جهانی دختر در سال ۱۴۰۰ و 2021 چه تاریخی و کی هست؟

در تقویم بین‌المللی روزهای نمادین برای آموزش عمومی مردم راجع به موضوعات مختلف وجود دارد.

یکی از آنها روز جهانی دختر است. این روز در تقویم جهانی برای برابری جنسیتی، مبارزه با ازدواج کودکان، حمایت از عدم خشونت علیه دختران و زنان و در جهت حمایت از دختران زیر ۱۸ سال شکل گرفته است.

تاریخ دقیق

 سازمان ملل متحد یازدهم اکتبر را روز جهانی دختر یک روز یاد بود بین‌المللی اعلام‌ کرده است. این یادبود، در پشتیبانی از فرصت‌ های بیشتر برای دختران و بالا بردن آگاهی در مورد نابرابری جنسیتی که دختران در سطح جهان به دلیل جنسیتشان مواجه‌اند، برگزار می ‌شود.

روز جهانی دختر در سال 2021 برابر با دوشنبه 19 مهر 1400 است.

در این روز، یعنی 11 اکتبر هر سال، جهت جلب رضایت دختران و حمایت از موضوعات مطرح شده، در مکان ها و ساختمان های تاریخی و مدرن جشن و نورپردازی  انجام می شود.

برای مثال، آبشار نیاگارا در این روز، به رنگ مورد علاقه دختران یعنی صورتی در می آید و همچنین برج بلند مخابرات برلین نیز در این روز رنگ صورتی را برای نمای این برج تغییر می دهد.

روز دختر سال 1400 در تقویم رسمی کشورمون ایران  مصادف با شنبه ۲۲ خرداد سال ۱۴۰۰ برابر با یکم ذی القعده ۱۴۴۲ و مطابق با ۱۲ ژوئن ۲۰۲۱، ولادت حضرت معصومه (س) بود که حدود چهار ماه از آن روز گذشته است.

تاریخچه و علت نامگذاری روز جهانی دختر

تاریخچه نامگذاری روز جهانی دختر به سال 2003 برمی گردد زمانی که ایده نامگذاری این روز بعنوان روز جهانی دختران از طرف انجمن حمایت از کودکان مطرح شد.

کشور آلمان، اولین کشوری بود که این ایده در آن شکل گرفت و به مرور زمان و بعد از گذشت 8 سال از ایده نامگذاری روز جهانی دختران در 11 اکتبر، بالاخره سازمان ملل این پیشنهاد را پذیرفت و از آن نیز حمایت کرد.

۱۱ اکتبر ۲۰۱۲، نخستین روز دختر بود.

نامگذاری روزی بین‌ المللی به اسم دختربچه‌ ها در جهت حمایت از آنان و تلاش برای دسترسی بهتر و بیشتر دختران به آموزش و تغذیه و حقوق قانونی و مراقبت ‌های‌ دکتری و ممانعت از خشونت و تبعیض و ازدواج اجباری صورت گرفت.

بسیاری از این زنان مورد بدرفتاری روحی و خشونت جنسی همسران خود قرار می گیرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا