آشپزی

طرز تهیه خورش قورمه سبزی خوشرنگ و خوشمزه

5/5 - (1 امتیاز)
طرز تهیه خورش قورمه سبزی

خورش قورمه سبزی یکی از محبوب‌ ترین و معروف‌ترین غذاهای ایرانی است که با استفاده از گوشت، لوبیا سبز، تره، جعفری، گشنیز، نعناع و شنبلیله درست می‌شود. این خورش با برنج سفید یا پلو سرو می‌ شود و معمولاً با ترشی یا دوغ همراه است. خورش قورمه سبزی دارای خواص غذایی بسیار زیادی است و به عنوان یک منبع غنی از آهن، فیبر، پروتئین، ویتامین C و آنتی‌ اکسیدان شناخته می‌ شود. برای طرز تهیه خورش قورمه سبزی، مراحل زیر را دنبال کنید:

طرز تهیه خورش قورمه سبزی

خورش قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که با ترکیب گوشت، سبزی، لوبیا و لیمو عمانی تهیه می‌ شود. این خورش علاوه بر طعم خوشمزه‌ای که دارد، دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی بدن است. برای تهیه این خورش، مراحل زیر را دنبال کنید:

مواد لازم:

  • گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
  • سبزیجات خشک شده (تره، جعفری، شنبلیله و نعناع): ۵۰۰ گرم
  • لوبیا قرمز: 150 گرم
  • لیمو عمانی: ۴ تا ۵ عدد
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • روغن: به مقدار لازم
  • زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار دلخواه

طرز تهیه:

مرحله اول:

لوبیا قرمز یا چیتی را از شب قبل در آب بخیسانید و در صورت امکان چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن برطرف شود. در روز پخت، لوبیا را در آب جوش بپزید تا نرم شود و آبکشی کنید.

مرحله دوم:

سبزی‌های خورشتی مانند جعفری، تره، گشنیز، شوید، شنبلیله و اسفناج را تمیز کنید و به صورت ریز خرد کنید. سپس سبزی‌ها را در یک قابلمه بخارپز کنید تا نرم شوند. با گوشت‌کوب سبزی‌ها را بکوبید تا لعاب‌دار شوند.

مرحله سوم:

پیاز را پوست کنید و به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن داغ کنید و پیاز را با کمی زردچوبه تفت دهید تا نرم شود.

مرحله چهارم:

گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت قطعات متوسط خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.

مرحله پنجم:

به مخلوط گوشت و پیاز، نمک، فلفل سیاه، ادویه‌کاری و لیمو عمانی سوراخ‌دار شده اضافه کنید و هم بزنید. سپس آب جوش به قدر کافی به قابلمه اضافه کنید تا گوشت بپوشد.

مرحله ششم:

درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید گوشت با حرارت پایین به مدت حدود ۱ ساعت بپزد.

مرحله هفتم:

سبزی‌های سرخ شده را به خورش اضافه کنید و هم بزنید. لوبیای پخته شده را هم بدون آب به خورش اضافه کنید.

مرحله هشتم:

خورش را با حرارت ملایم به مدت نصف ساعت دیگر بپزید تا جا بیفتد و آماده سرو شود.

مرحله نهم:

خورش قورمه سبزی را با برنج سفید چلو یا پلو سرو کنید.

قورمه سبزی یک غذای خوشمزه و مغذی است که می‌توانید در جمع خانواده و دوستان خود سرو کنید.

پیشنهاد: طرز تهیه دلمه برگ مو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا