
خورشت کرفس یکی از خورش های خوشمزه و محبوب ایرانی است که به دلیل طعم و عطر دلپذیرش، طرفداران زیادی دارد. این خورش از گوشت، کرفس، سبزیجات معطر و رب گوجه فرنگی تهیه می شود. در این مطلب، طرز تهیه خورش کرفس مجلسی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم. با استفاده از این دستور پخت، می توانید یک خورش کرفس خوشمزه و لذیذ را در منزل تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی خوشمزه
خورشت کرفس مجلسی یکی از خورش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با گوشت و سبزیجات تهیه می شود.
مواد لازم برای تهیه خورش کرفس
برای تهیه خورش کرفس نیاز به مواد زیر دارید:
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
ساقه کرفس تازه | ۴۰۰ گرم |
برگ کرفس | ۲۰۰ گرم |
نعناع تازه | ۵۰ گرم |
جعفری تازه | ۱۵۰ گرم |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
روغن مایع | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
مک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی
طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی به شرح زیر است:
مرحله اول:
ابتدا ساقه کرفس ها را پس از شستشو و خشک کردن به صورت یک اندازه خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم:
برگ های کرفس را به همراه نعناع و جعفری به صورت ساطوری ریز خرد کنید.
مرحله سوم:
پیاز ها را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه مناسب با کمی روغن تفت دهید تا شفاف و نرم شوند.
مرحله چهارم:
کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه با پیاز مخلوط شود.
مرحله پنجم:
گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت قورمه ای خرد کنید و به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید.
مرحله ششم:
تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت سرخ شود.
مرحله هفتم:
رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رب با بقیه مواد مخلوط شود و طعم و بوی خامی آن برود.
مرحله هشتم:
آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا سطح گوشت را بپوشاند.
مرحله نهم:
نمک، فلفل سیاه و لیمو عمانی را به قابلمه اضافه کنید و در حالت حرارت ملایم قابلمه را با درب ببندید و بگذارید خورش آروم آروم بپزد.
مرحله دهم:
در حین پخت خورش، سبزیجات خرد شده را در یک تابه با کمی روغن تفت دهید تا سبزیجات سرخ شود. هرچقدر سبزیجات را بیشتر سرخ کنید، رنگ خورش تیره تر و زیباتر می شود. البته این کار باعث محروم شدن از بعضی خواص سبزیجات می شود.
مرحله یازدهم:
وقتی که گوشت نیم پز شد، سبزیجات سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و خورش را هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله دوازدهم:
خورش را با حرارت ملایم بگذارید تا گوشت و سبزیجات کاملا پخته شوند و خورش به غلظت مورد نظر برسد.
مرحله سیزدهم:
خورش کرفس مجلسی را با برنج سفید یا پلو سرو کنید.
نکات مهم خورش کرفس مجلسی
- برای خوشمزه تر شدن خورش، می توانید از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
- اگر می خواهید خورش شما لعاب دار تر باشد، می توانید از تره خرد شده نیز استفاده کنید.
- برای اینکه لیمو عمانی طعم تلخی نداشته باشد، آن را به مدت 2 ساعت در آب جوش خیس کنید.
- برای اینکه خورش شما خوش رنگ تر شود، می توانید از 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
سرو خورشت کرفس
خورش کرفس را می توانید با برنج یا نان سرو کنید. برای تزیین خورش، می توانید از مقداری پیاز داغ و زعفران دم کرده استفاده کنید.
پیشنهاد: طرز تهیه لوبیا پلو