آشپزی

طرز تهیه سیر ترشی به روش فوری و 7 ساله

5/5 - (1 امتیاز)
طرز تهیه سیر ترشی به روش فوری و 7 ساله

سیر ترشی یکی از انواع ترشی های پرطرفدار و محبوب ایرانی است که معمولا به دو صورت فوری و 7 ساله تهیه می شود. با ما در پیک نت همراه باشید تا طرز تهیه ترشی سیر خانگی خوشمزه و خوش طعم را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه سیر ترشی به روش فوری و 7 ساله

سیر ترشی یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین ترشی های ایرانی است که می توانید با روش های مختلف در خانه تهیه کنید. سیر ترشی را همراه با اکثر غذاهای سنتی میتوان مصرف کرد؛ ولی ترکیب بعضی غذاها مثل لوبیاپلو، دم‌ پختک، ماهی و میرزاقاسمی با آن بسیار لذت‌ بخش خواهد بود. اگر نگران بوی بد سیر هستید می‌توانید با جویدن کمی چای خشک آن را از بین ببرید.

مواد لازم

برای تهیه سیر ترشی به مواد زیر نیاز دارید:

  • سیر
  • سرکه
  • نمک
  • شکر قهوه ای یا شیره خرما (اختیاری)
  • سبزی های معطر مانند ترخون، بو یا آویشن (اختیاری)
  • سرکه بالزامیک (اختیاری)

طرز تهیه سیر ترشی

برای طرز تهیه سیر ترشی می توانید از 2 روش زیر استفاده کنید:

  • روش اول: سیر ترشی فوری

این روش برای زمان هایی مناسب است که شما عجله دارید و نمی خواهید منتظر بمانید تا سیر ترشی جا بیفتد. برای این روش، سیرها را پوست بگیرید. سپس سیرها را به همراه شکر قهوه ای یا شیره خرما در قابلمه بریزید. روی سیر ها را مخلوطی از سرکه خرما و سرکه بالزامیک بریزید تا روی آن ها با سرکه پوشیده شود. حدودا ۱۵ دقیقه به سیر ها زمان بدهید تا در این ترکیب جوشانده و کمی نرم شوند. پس از خنک شدن، سیر ها را در شیشه بچینید و درب آن را ببندید. حال می توانید از سیر ترشی فوری خود لذت ببرید.

  • روش دوم: سیر ترشی 7 ساله

این روش برای زمان هایی مناسب است که شما صبر دارید و می خواهید سیر ترشی با طعم و عطر اصل و قدیم خود را داشته باشید. برای این روش، ريشة سير را با كمك يك چاقو جدا كنيد. سپس پوست آن را به جز لایه آخر بگيريد. سير ها را شسته و بگذاريد تا در آفتاب خشك شوند. سپس سير ها را داخل ظرف مخصوص ترشی تان بچينيد. مقداري نمك را به سير ها اضافه كنيد و سپس سركه سيب يا انگور به آن اضافه كنيد و درب آن را محكم ببنديد. زودتر از زمانی که می توانید سیر ترشی خود را مصرف کنید حداقل ۶ ماه است. زودتر از آن این ترشی نرسیده و قابل خوردن نیست.

نکات:

  • برای تهیه سیر ترشی فوری، بهتر است از سیر تازه و سفت استفاده کنید.
  • می توانید به سیر ترشی فوری، سبزیجات دیگری مانند هویج، کرفس و فلفل دلمه ای خرد شده نیز اضافه کنید.
  • برای تهیه سیر ترشی 7 ساله، بهتر است از سیرهای درشت و سفت استفاده کنید.
  • سیر ترشی 7 ساله را می توان بعد از یک ماه نیز مصرف کرد.

خواص سیر ترشی

سیر ترشی یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین ترشی های ایرانی است که می توانید با روش های مختلف در خانه تهیه کنید. سیر ترشی دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی بدن است. برخی از این خواص عبارتند از:

  • دفع سموم از کبد و کاهش کلسترول خون
  • تقویت سیستم ایمنی و مقابله با ویروس ها و باکتری ها
  • بهبود عملکرد گوارش و رفع یبوست و بواسیر
  • باز کننده عروق قلب و کاهش فشار خون
  • ضد سرطان و صاف کننده خون
  • ضد عفونی کننده دهان و معده

نکته:

  • مصرف سیر ترشی برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی شود.

پیشنهاد: طرز تهیه آش رشته خوشمزه برای 4 نفر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا