خانه > سلامت > خواص لوبیا سبز:از خواص شگفت انگیز لوبیا سبز بیشتر بدانیم

خواص لوبیا سبز:از خواص شگفت انگیز لوبیا سبز بیشتر بدانیم

از خواص لوبیا سبز بیشتر بدانیم.

از مهمترین خواص لوبیا سبز می توان به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرنی نام برد.

همچنین لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین های B1، A، k، C و مواد مغذی مانند فیبر، پتاسیم، فولات،

آهن، منیزیم، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا ۳، نیاسین و منگنز است.

خواص لوبیا سبز
خواص لوبیا سبز

خواص لوبیا سبز

لوبیا سبز گیاهی است از خانواده باقلائیان، که بسیار کم کالری بوده و فاقد چربی اشباع می‌باشد.

لوبیا سبز منبع خوبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ریز مغذی‌ها است. لوبیا سبز در مقایسه با لوبیا

خشک کالری بسیار کمی دارد به طوری که در ۱۰۰ گرم آن تنها ۳۰ کالری انرژی نهفته‌است، در

حالی که ۱۰۰ گرم لوبیا قرمز و سفید خشک ۳۴۰ کالری و لوبیا چشم

بلبلی ۱۳۰ کالری انرژی دارد.

 

خاصیت آنتی اکسیدان، ضد چربی، ضد دیابت، ضد سرطان، ضد التهاب و مقوی از مهمترین خواص لوبیا سبز

برای سلامت میباشد. نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داده لوبیا سبز به دلیل دارا بودن میزان زیادی از

فلاونوئیدها در پیشگیری و کمک به درمان سرطان سینه و سرطان روده بسیار مفید بوده، به طور کلی

این سبزی ارزشمند در پیشگیری از انواع بیماری های قرن حاضر نظیر انواع سرطان و بیماری های

قلبی عروقی موثر است.

نکاتی برای خرید لوبیا سبز
نکاتی برای خرید لوبیا سبز

برای خرید لوبیا سبز، حتما لوبیاهایی که غلافی سبز و پوستی لطیف دارند و روی آنها

نقطه های قهوه ای وجود ندارد را انتخاب کنید. بهترین روش برای نگهداری لوبیا سبز برای طولانی مدت

این است که پس از خرد کردن آنها را بدون اینکه بشویید، در کیسه فریزر قرار دهید و در فریزر بگذارید.

البته بهتر است برای بهره بردن از خواص بی نظیر لوبیا سبز آن را به صورت تازه استفاده کنید.

ارزش غذایی لوبیا سبز

لوبیا سبز سرشار از ویتامین های کا، ث، آ، منگنز و فیبر غذایی است. همچنین منبع بسیار خوبی

برای پتاسیم، فولات، تریپتوفان، آهن، منیزیم و منبع خوبی برای ریبوفلاوین یا ویتامین ب۱۲ است.

مس، فسفر، کلسیم، پیش ماده ساخت اسیدهای چرب امگا ۳ و نیاسن یا ویتامین ب۳ از دیگر مواد

موثر موجود در این سبزی مفید و پرخاصیت است.

میزان مواد موجود در ۱۰۰ گرم لوبیا سبز

ویتامین K۲۰ میکروگرممنگنز۰/۳۷ میلی گرم
ویتامین C۱۲/۳ میلی گرمپتاسیم۳۷۳/۷۵ میلی گرم
ویتامین A۸۳۲/۵۰ واحدآهن۱/۶۰ میلی گرم
فیبر۴/۰۰ گرممنیزیم۳۱/۲۵ میلی گرم
فولات۴۱/۶۳ میکروگرمکلسیم۵۷/۵۰ میلی گرم
ویتامین B2 (ریبو فلاون)۰/۱۲ میلی گرممس۰/۱۳ میلی گرم
ویتامین B1 (تیامین)۰/۰۹ میلی گرمفسفر۴۸/۷۵ میلی گرم
پروتئین۲/۳۶ گرمامگا ۳۰/۱۱ گرم

درمان مفاصل با مصرف لوبیا سبز
درمان مفاصل با مصرف لوبیا سبز

درمان مفاصل با مصرف لوبیا سبز

افزایش یک فنجان لوبیا سبز به سالادهای مورد علاقه‌تان باعث می‌شود که میزان پتاسیم دریافتی‌ تان به میزان

۱۹ درصد افزایش پیدا کند. واقعیت این است که بین آرتروز دست‌ها و زانوها و میزان کم پتاسیم

خون ارتباط زیادی وجود دارد.

ویتامین C آنتی اکسیدانی بسیار قوی است که به جذب آهن کمک می‌کند و در ساخت کلاژن تأثیر

می‌گذارد. یک فنجان لوبیا سبزی که به غذاهایتان اضافه می‌کنید باعث می‌شود ۱۹ درصد از نیاز روزانه‌تان

به ویتامین C تأمین شود اگر بدنتان با کمبود پتاسیم مواجه باشد بیشتر در معرض

درد مفاصل قرار می‌گیرید.

اگر به سلامت مفاصل‌تان علاقمند هستید حتماً لوبیا سبز را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید. از این گذشته

باید بدانید که پتاسیم نقش موثری در انعقاد خون ایفا می‌کند.

 

مصرف لوبیا سبز برای پیشگیری از سرطان

لوبیا سبز، حاوی مقدار زیادی کلروفیل است ؛ ممکن است اثرات سرطان زایی آمین های هتروسیلیکلی

را که هنگام کباب کردن گوشت در دمای بالا ایجاد می شود، را بتواند متوقف کند.

افرادی که غذاهای کبابی را ترجیح می دهند، باید آنها را با سبزیجات سبز ترکیب کنند، تا

این خطر کاهش یابد.

لوبیا سبز علائم یائسگی را کاهش می‌دهد

یائسگی، دوره‌ای از زندگی زنان است که با علائم مختلفی همراه است. نتایج یک پژوهش بالینی نشان می‌دهد.

خانم‌هایی که روزانه میزان زیادی منگنز مصرف می‌کنند کمتر در معرض دل درد قرار می‌گیرند و

خلق و خوی‌شان بهتر است. لوبیا سبز منبع فوق‌العاده‌ی منگنز بوده و برای زنان یائسه بسیار مفید است.

خواص لوبیا سبز در جلوگیری از یبوست

لوبیا سبز از مبتلا شدن به سرطان روده جلوگیری می‌ کند. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در

آن سلول های روده را از تخریب توسط رادیکال های آزاد محافظت می کند.

فولات موجود در لوبیا سبز نیز از تخریب DNA و تغییر سلول های روده پیش گیری می‌ کند.

حتی در مواردی که سلول ها به سمت سرطانی شدن پیش رفته اند نیز موثر می ‌باشد.

افرادی که در غذای شان از میزان زیاد ویتامین C، بتاکاروتن و فولات استفاده می ‌کنند ریسک ابتلاء

به سرطان روده در آن ها کمتر از کسانی است که از این مواد استفاده نمی ‌کنند.

 

همچنین فیبر توانایی چسبیدن به سموم مسبب سرطان را دارد و قبل از آن که این سموم بتوانند

به سلول های روده آسیبی برسانند آن ها را از بدن بیرون می ‌کند. یکی دیگر از فواید

فیبر جلوگیری از یبوست است.

لوبیا سبز و درمان افسردگی​
لوبیا سبز و درمان افسردگی​

لوبیا سبز و درمان افسردگی​

مصرف مقادیر کافی اسیدفولیک همچنین منجر به کاهش ابتلا به افسردگی می شد. مصرف اسیدفولیک مانع از تجمع

همچنین تجمع هموسیستئین در بدن منجر به اختلال در تولید هورمون های سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین

می شود. این هورمون ها در تنظیم خلق و خو، خواب و اشتها نقش کلیدی ایفا می کنند.

خواص لوبیا سبز در بارداری

لوبیا سبز منبعی غنی از آهن است و مصرف آن به خانم های باردار بسیار توصیه می شود.

مقدار آهن موجود در لوبیا سبز با گوشت قرمز برابری می کند. به همین علت کسانی که

نمی توانند از گوشت قرمز استفاده کنند می توانند آهن مورد نیاز بدن خود را با

خوردن لوبیا سبز جبران کنند.

در خانم های سنین باروری مصرف سبزیجات حاوی آهن مانند اسفناج، لوبیا سبز و … منجر به افزایش

باروری آن ها می شود. همچنین خانم های حامله باید مقادیر کافی اسیدفولیک استفاده کنند تا نوزاد

آن ها به نقایص مختلف سیستم عصبی دچار نشود زیرا کمبود اسید فولیک می تواند منجر

به اختلال در تکامل سیستم عصبی جنین شود.

لوبیا سبز منبعی سرشار از آهن است. ماده معدنی که برای زنان در دوره قاعدگی که در معرض

کاهش شدید آهن هستند بسیار ضروری است. لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از

منابع مهم برای تامین آهن است.

همچنین لوبیا سبز به دلیل اینکه کم کالری و فاقد چربی است، در رژیم غذایی لاغری بسیار

استفاده می شود.
لوبیا سبز شامل مقادیر زیادی کلروفیل است که این ماده اثر سرطان زایی موادی که پس از کباب

کردن گوشت در دمای بالا ایجاد می شوند را خنثی می کند. در نتیجه توصیه می شود که

گوشت کباب شده با لوبیا سبز مصرف شود.

مضرات لوبیا سبز

موارد منع مصرف:

افرادی که داروهای خونی ،مانند: کومادین یا وارفارین مصرف می کنند، نباید به طور ناگهانی مقدار مصرفی

ویتامین K خود را تغییر دهند، زیرا این ویتامین نقش مهمی در لخته شدن خون دارد.

لکتین ها، نوعی پروتئینی هستند که کربوهیدرات را به هم متصل می کنند. آنها در لوبیاها، از جمله

لوبیا سبز وجود دارند و می توانند عامل مشکلات سیستم گوارشی باشند ؛ پختن لوبیا می تواند

سطوح لکتین را کاهش دهد.

لوبیا سبز حاوی اسید فیتیک است که می تواند با مواد معدنی ارتباط برقرار کند و مانع جذب

آن توسط بدن شود. افرادی که کمبود مواد معدنی دارند، قبل از مصرف لوبیا سبز زیاد، باید با

یک پزشک مشورت کنند.

این یک رژیم غذایی یا الگوی غذایی است که در پیشگیری از بیماری ها و دستیابی به سلامت

بسیار مهم می باشد بهتر است یک رژیم غذایی با انواع مختلفی از ترکیبات داشته باشید،

تا اینکه تمرکز بر غذاهایی خاص برای سلامت خود داشته باشید.

 

خواص لوبیا سبز:از خواص شگفت انگیز لوبیا سبز بیشتر بدانیم

ساعت۲۴-پزشکان بدون مرز-ستاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *