روز عرفه ۱۴۰۰ چه روزی است؟ به همراه علت نامگذاری و اعمال این روز را در ادامه می خوانید.
روز نهم ماه ذی الحجه، روز عرفه و از اعیاد بزرگ است، گرچه به اسم عید نامیده نشده و روزی است که خدا بندگانش را به عبادت و طاعت خویش دعوت کرده و سفرههای جود و احسانش را برای آنان گسترده و شیطان در این روز خوارتر و حقیرتر و راندهتر و خشمناکتر از روزهای دیگر است.
روایت شده: که حضرت زین العابدین(علیهالسلام) در روز عرفه صدای سائلی را شنید که از مردم درخواست کمک میکرد، به او فرمود: وای بر تو، آیا در این روز از غیر خدا درخواست میکنی؟! و حال آنکه برای بچههای در رحم، در این روز امید میرود که فضل خدا شامل حالشان گردد و سعادتمند شوند.
روز عرفه ۱۴۰۰ چه روزی است؟
تاریخ روز عرفه در تقویم سال 1400 برابر است با:
سه شنبه، 29 تیر 1400
1400/04/29
علت نامگذاری روز عرفه
از امام صادق علیهالسلام درباره چرایی نام “عرفات” سوال شد. ایشان فرمودند:«جبرئیل، حضرت ابراهیم را روز عرفه به این مکان آورد، چون ظهر فرا رسید، جبرئیل گفت:«ای ابراهیم! به گناه خود اعتراف کن و مناسکت را بیاموز.» چون جبرئیل گفت اعتراف کن. این سرزمین عرفات نامیده شد.»
بنا بر قول دیگری حضرت ابراهیم در سرزمین عرفات خواب دید که اسماعیل را قربانی میکند و به خاطر عمل به این وظیفه، عارف شد. بعضی دیگر هم به دلیل صبر و تحملی که برای رسیدن به آن باید متحمل شد آن را عرفات مینامند. چون یکی از معانی عرف، صبر و شکیبایی است.
اعمال شب و روز عرفه
روز عرفه از روزهای پرفضیلتی است که زمینه و بستر مناسب برای بهرهمندی هرچه بهتر از برکات الهی آماده است، انجام برخی اعمال در این زمان مشخص، موجب نزدیکی سازنده تر به خالق هستی و کسب خیرات دنیوی و اخروی بیشتر است.
اعما شب عرفه:
در شب عرفه تمامی دعاهای خیر به اجابت میرسد و برای کسی که در این شب به عبادت خداوند بپردازند معادل صد و هفتاد سال اطاعت و عبادت به او پاداش داده میشود. احیای شب عرفه و دعا کردن بسیار توصیه شده است. همچنین زیارت امام حسین علیهالسلام نیز از مواردی است که برای اعمال شب عرفه ذکر شده است.
اعمال روز عرفه:
۱. غسل (مستحب است که قبل از زوال انجام شود)
۲. روزه البته در صورتی که باعث ضعف و مانع دعا نباشد
۳. زیارت امام حسین علیهالسلام در روز عرفه
۴. خواندن دو رکعت نماز بعد از نماز عصر و قبل از خواندن دعای عرفه در زیر آسمان و اقرار به گناهان
۵. خواندن تسبیحات حضرت رسول
۶. ذکر صلوات از حضرت صادق علیهالسلام
۷. خواندن دعای عرفه امام حسین علیهالسلام
۸. خواندن دعای عرفه امام سجاد علیهالسلام (چهل و هفتمین دعای صحیفه سجادیه)
۹. زیارت حضرت ابوالفضل علیهالسلام
۱۰ .به جا آوردن دو رکعت نماز در هنگام زوال آفتاب که در رکعت اوّل بعد از حمد، سوره توحيد و در ركعت دوم بعد از حمد، سوره کافرون خوانده میشود. سپس چهار رکعت نماز که در هر رکعت بعد از حمد، پنجاه مرتبه سوره توحيد خوانده میشود (اين نماز در واقع همان نماز حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام است)
از مشاهده این فهرست نترسید. هر کدام از این اعمال که حوصله انجامش را دارید انجام دهید. به عنوان مثال انجام غسل کار سادهای است و چند دقیقه بیشتر وقت شما را نمیگیرد. خواندن دو رکعت نماز و راز و نیاز با خدا هم ده دقیقه بیشتر زمان نمیبرد. یادتان باشد که در این روز فرصت نیایش با خدا را از دست ندهید و اینکه در هر حال کیفیت مهمتر از کمیت است. چند فراز از دعای چهل و هفتم صحیفه سجادیه
دعای عرفه امام سجاد علیهالسلام طولانیترین دعای صحیفه سجادیه با ۱۳۳ فراز است. این دعا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به دلیل کمتر خوانده شدن این دعا در روز عرفه، چند فراز از این دعای زیبا را با هم میخوانیم:
«…و اى خدا تو ميان من و دشمنى كه مرا گمراه كند و هواى نفسى كه جانم را به هلاكت اندازد و نقص و عيبى كه شئون وجودم را فراگيرد و بر من مسلط شود جدایى افکن و از من اعراض مكن مانند كسى كه بعد از خشم و غضبت بر او، ديگر از او خشنود نشوى.»
«…و اى خدا از اميدهایى كه به لطف و كرم تو دارم مرا نااميد و مايوس مگردان تا بر من ياس و نااميدى از رحمتت غالب نشود و از امتحان خود بار سنگين كه طاقت آن را ندارم به دوش من مگذار كه آن بار سنگين مرا خسته و عاجز گرداند بلكه از فضل و كرم و محبتت امتحان را بر من آسان گير.»
«…و اى خدا مرا از دست عنايتت چنان رها مكن و دور ميفكن بسان كسى كه هيچ خيرى در او نيست و از هيچ جهت به او توجهى نخواهى داشت و او هم به درگاه تو به توبه و انابه هيچ باز نگردد.»