خواص گردو : فواید شگفت انگیز گردو برای سلامت بدن

5/5 - (1 امتیاز)
خواص گردو : فواید شگفت انگیز گردو برای سلامت بدن
خواص گردو 
گردو منبع عالی پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی است که میوه مغزدار با ارزشی می باشد. مغز گردو دارای پروتئین، قند، آب و چند اسید آلی، مقدار کمی اسانس و ویتامین های A، B، C، d و E است.

 آشنایی با خواص گردو

خواص گردو :

گردو منبع عالی پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی است که میوه مغزدار با ارزشی

می باشد. مغز گردو دارای پروتئین، قند، آب و چند اسید آلی، مقدار کمی اسانس و ویتامین های A،

 B، C، D و E است.

این میوه حاوی اسیدهای چرب مفید و املاح معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر است، تا جایی

که در برخی منابع، میزان فسفر آن را در رده منابع غنی ذکر می کنند.

گردو از نظر طب سنتی ایران گرم و خشک است و از روغن آن برای پختن غذا استفاده می شود (که البته

 به سادگی اکسید می شود)، این میوه درمان کننده بیماری های ریوی است و مصرف آن برای پایین آوردن

 کلسترول خون نافع است.مصرف آن از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند.

از آنجایی که گردو حاوی کلسیم، فسفر و منیزیم است مصرف آن به منظور پیشگیری از پوکی استخوان،

بسیار توصیه می شود.

از مخلوط گردو با عسل و شیر، معجونی به دست می آید که برای افرادی که از لاغری مفرط و ضعف

 رنج می برند مفید بوده و برای ورزشکاران میان وعده بسیار عالی به شمار می آید.

این میوه برای بالا بردن قوای جنسی نیز کاربرد دارد و مربای آن ملین بوده و در کاهش درد نافع است.

به خانم ها به خصوص در دوران بارداری و شیردهی و به دانش آموزان مصرف روزانه گردو همراه با سایر

مغز های گیاهی بسیار توصیه می شود.

مصرف گردو به افرادی که تری گلیسرید خون بالایی دارند توصیه نمی شود.

اهمیت کلسیم

کلسیم ماده معدنی ضروری برای ساختن و حفظ استخوان های محکم، دندان های سالم و عضلات و

بافت های سالم است.

مصرف مقادیر زیاد کلسیم در سنین پایین به خصوص در دوره نوجوانی، برای حفاظت از استخوان ها در

سال های بعدی زندگی و جلوگیری از پوکی استخوان مهم است.

توده استخوانی تا حدود ۳۰ تا ۳۵ سالگی به رشد خود ادامه می دهد. کلسیم موجود در شیر، ماست

و سایر فرآورده های لبنی به ساخته شدن توده استخوانی کمک می کند.

این ماده معدنی همچنین در سبزی های دارای برگ سبز، بنشن  و میوه ها و مغزهای خوراکی مانند

بادام یافت می شود.ما حداقل به ۵۵۰ میلی گرم کلسیم در روز نیاز داریم، هر چند که با افزایش سن

این نیاز بیشتر می شود.

فواید گردو برای بدن
فواید گردو برای بدن

فواید درمانی گردو

  • گردو خون ساز و تصفیه کننده خون است.
  • گردو درمان کننده بیماری‌‏های ریوی است.
  • گردو مسکن دلپیچه است.
  • مربای گردو و عسل برای اشخاص لاغر و تقویت و تحریک نیروی جنسی مفید است.
  • مربای گردو همچنین ملین بوده و آپاندیس را تقویت می‌کند.
  • اگر گردو را با بادام شیرین و جین سین مخلوط کنید درمان کنندهٔ سرفهٔ مزمن، اسهال خونی، سوزش معده

بوده و یبوست را درمان می‌کند.

  • خوردن گردو از تشکیل سنگ کیسه صفرا و سنگ کلیه جلوگیری می‌کند.
  • از روغن گردو به عنوان پماد برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌کنند.
  • برای درمان درد معده، درد عضلات و استخوان‌ها از پوست گردو چای درست کنید و سه فنجان در روز بنوشید.
  • از جوشاندهٔ برگ درخت گردو برای شستشو ورم‌‏ها و آبسه استفاده کنید.
  • خوردن گردو مانع ترش کردن می‌شود.
  • گردو را با انجیر و موز بخورید زیرا تقویت کننده حواس و مغز است.
  • اگر پوست سبز تازه گردو را به دندان و لثه بمالید، لثه و دندان را تقویت می‌کند.
  • اگر گوش چرک کند، آب برگ درخت گردو را بگیرید، آن را کمی گرم کرده و در گوش بچکانید، به زودی

چرک را برطرف می‌کند.

خواص دیگر

  • پنجاه گرم برگ درخت گردو در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت چند دقیقه بجوشانید این جوشانده برای

شست‌ و شوی زخم‌ها و التیام آنها بسیار مفید است.

  • دم کرده برگ درخت گردو و قسمت گوشت دار میوه سبز آن برای معالجهٔ سل استخوانی، سل مفاصل

و چرک مجرای بینی، حلق و ورم غدد لنفاوی ناحیه گردن و ورم لوزه به کار می‌رود.

  • جوشانده برگ درخت گردو درمان کننده سردرد، سرمازدگی و بیماری های پوستی است.
  • شیره قسمت سبز میوه گردو را اگر چند بار روی زگیل بمالید آن را از بین می‌برد.
  • قسمت سبز و تازه میوه را اگر با آب بجوشانید و موی خود را با آن رنگ کنید رنگ قهوه‌‏ای به مو می‌دهد.
  • برگ تازه درخت گردو حشرات موزی مانند بید و ساس را از بین می‌برد.
  • اگر زن حامله روزی یک عدد گردو بخورد پس از زایمان پوست شکمش زیبایی خود را حفظ خواهد کرد.
  •  گردو دارای مس است، بنابراین به جذب آهن در بدن کمک می‌کند.
  •  مبارزه با افسردگی

امگا ۳ موجود در گردو از عملکرد مغز حمایت می کند. شواهد بیولوژیکی وجود دارد که نشان میدهد میزان کم

چربی های امگا ۳ موجب از بین رفتن افسردگی و همچنین اختلالات رفتاری و شناختی می شود.

این به این معنی است که گردو به عنوان یک درمان طبیعی برای افسردگی عمل می کند.

امگا ۳ موجود در گردو کمک می کند تا سلول های نرم و مایع بیرونی تشکیل شود که به آنها توانایی برقراری

ارتباط با یکدیگر را می دهد. این امر باعث ایجاد حرکات انتقال دهنده های عصبی “احساس خوب” مانند دوپامین

و سروتونین برای انتقال و یا خارج سلول ها میشود. بدون وجود امگا ۳ کافی در رژیم غذایی، عملکرد عصبی شما

دچار اختلال می شود و بسیاری از افراد دچار احساس اضطراب، استرس مزمن، خستگی و تغییرات خلق و خو

میشوند. به همین دلیل است که گردو برای مبارزه با افسردگی و اضطراب حیاتی است.

[irp posts=”1088″ name=”خواص کیوی | خواص کیوی برای پوست | خواص کیوی برای لاغری”]
خاصیت گردو چیست
خاصیت گردو چیست
  •  تقویت سلامت مغز

از خواص گردو کمک به تقویت سلامت مغز:

این میوه را غذای مغز می‌دانند. ساختار ظاهری گردو نیز به گونه‌ای است که ظاهر چین و چروک‌دار مغز را

به ذهن می‌آورد. گردو حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که فعالیت مغز را افزایش داده و همچنین یُد و

سلنیوم گردو، باعث بهبود عملکرد مغز می‌شود.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۹ در نشریه‌ی Nutrition منتشر شد نشان داد مصرف غذاهای سرشار از

آنتی اکسیدان مانند گردو می‌تواند طول عمر سالم را افزایش داده و عملکرد ادراکی و حرکتی را که معمولا

با بالا رفتن سن، ضعیف می‌شود، تقویت کند.

مطالعه‌ی دیگر نیز می‌گوید این میوه غنی از پلی فنول‌ هاست که نوعی آنتی اکسیدان بوده و به کاهش التهاب

در مغز و بار اکساینده‌ی آن کمک می‌کنند.

اسیدهای چرب چند غیر اشباع موجود در این میوه می‌توانند از بروز اختلالات ناشی از سالخوردگی جلوگیری کنند.

گردو می‌تواند از بیماری‌های نورودجنراتیو (از دست دادن تدریجی ساختار و عملکرد سلول‌های عصبی) مانند

پارکینسون و آلزایمر پیشگیری کند. همچنین گردو در کاهش ریسک، تاخیر وقوع و کُند کردن روند پیشرفت یا

جلوگیری از آلزایمر نقش دارد.

  • مبارزه با سرطان

از خواص گردو در کاهش ابتلا به سرطان :

این میوه می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد. گردو حاوی مقادیر مناسبی از پلی فنول‌ها و مواد

فیتپوشیمیایی است که ویژگی‌های آنتی اکسیدانی داشته و می‌توانند در برابر سرطان‌هایی چون سرطان

سینه، کولون و پروستات مانند محافظ عمل کنند. گردو دارای ترکیبات ضد سرطانی مانند الاجیتانین، گام

ا توکوفرول و اسید آلفا لینولنیک است که خواص ضد سرطانی دارند.

مطالعه‌ای دریافته مولفه‌ی اصلی این میوه، جاگلون (juglone)، در کاهش استرس اکسیداتیو که منجر به

سرطان می‌شود، نقش محافظ دارد. مصرف گردو می‌تواند امگا ۳ کافی، آنتی اکسیدان‌ها و پلی فنول‌های

لازم برای کاهش ریسک سرطان سینه را تامین کند. مطالعه‌ای دیگر هم دریافته، خاصیت فنولیک و ضد تکثیری

گردو، رشد سلول‌های سرطانی را مهار می‌کند و از این رو، به عنوان

یک عامل chemopreventive عمل خواهد کرد.

  •  تقویت سلامت قلب

از خواص گردو کمک به سلامت قلب :

این میوه حاوی امگا ۳، ویتامین E، منیزیم و اسید فولیک است که تمام اینها مواد مغذی لازم برای سلامت قلب

هستند. ضمنا اسیدهای چرب تک غیر اشباع، چند غیر اشباع و فیبر موجود در گردو به افزایش HDL یا همان

کلسترول خوب کمک می‌کنند و LDL یا همان کلسترول بد را کاهش می‌دهند.

خوردن چند عدد گردو در روز می تواند التهاب عروق قلب را کاهش داد و در نتیجه از بروز بیماری‌های قلبی

پیشگیری کند.این میوه برای بهبود عملکرد رگهای خونی هم مفید است برای همین ریسک ایجاد پلاک در عروق

را می‌کاهد. پژوهش‌ها نشان داده گوارش آلفا لینولنیک که به وفور در گردو یافت می‌شود، از بیماری‌های

قلبی پیشگیری می‌کند.

[irp posts=”1277″ name=”خواص خرمالو چیست؟ | خواص خرمالو در بارداری”]
فواید گردو
فواید گردو
  •  کنترل دیابت

از خواص گردو کمک به کنترل دیابت :

آنهایی که دیابت دارند می‌توانند به طور مرتب گردو بخورند، چون برای‌ شان مفید است. اول از همه، این میوه

می‌تواند عملکرد اندوتلیال یا لایه‌ی درون رگی را بهبود داده و ریسک بزرگ شدن قلب را کاهش بدهد.

همچنین پروتئین و فیبر گردو به شما کمک می‌کند کمتر غذا بخورید، در نتیجه کنترل وزن بهتری داشته باشید.

چاقی می تواند مشکلات مرتبط با دیابت را تشدید کند.

افراد دیابتی می‌توانند بدون نگرانی بابت افزایش وزن، گردو بخورند، چون این میوه حاوی مقادیر زیادی اسیدهای

چرب چند غیر اشباع و تک غیر اشباع است. ضمنا مغزهایی چون گردو می‌توانند جزئی سالم از تغذیه‌ دیابتی‌ها

و آنهایی که مستعد دیابت هستند باشند.

  •  کمک به کاهش وزن

از خواص گردو کمک به کاهش وزن :

این میوه با وجود چربی زیادی که دارد می‌تواند در کاهش وزن‌تان مفید واقع شود. افزودن مقدار مناسبی از گردو و

سایر مغزها به رژیم غذایی‌تان می‌تواند به شما کمک کند تا به مرور به وزن ایده‌آل‌تان برسید.

چربی موجود در گردو، امگا۶ سالم و امگا ۹ نیز هست که بدنتان برای عملکرد مناسب به آنها نیاز دارد. مقدار

زیاد اسید آلفا لینولنیک ضد التهابی، نقش مهمی در کاهش وزن دارد. ضمنا فیبر و پروتئین گردو، احساس سیری

بیشتری به شما داده و مانع پرخوری‌تان می‌شود.

مطالعات نشان داده مصرف روزانه‌ی این میوه، احساس رضایت و سیری را افزایش می‌دهد. رژیم‌های غذایی سرشار

از مغزها، وزن بدن را بالا نمی‌برند، دور کمرتان را افزایش نمی‌دهند و بر شاخص توده‌ی بدنی‌تان نمی‌افزایند.

  •  تقویت سلامت استخوان‌ها

از خواص گردو کمک به تقویت استخوان ها

این میوه به دلیل سرشار بودن از امگا ۳، برای استخوان‌ها نیز سودمند است. اسید آلفا لینولنیک موجود در اسیدهای

چرب امگا ۳، با التهاب مبارزه کرده، ریسک شکستگی استخوان را کاهش داده و از پوکی استخوان پیشگیری

می‌کند. امگا ۳‌های مشتق شده از گیاهان (مانند بذر کتان و گردو)، حامی سلامت استخوان هستند.

مس هم نقش مهمی در حفظ کلاژن استخوان‌ها و بافت‌های همبند دارد که در گردو یافت می‌شود. منیزیم هم

عنصر مهم دیگری برای سلامت استخوان‌هاست که به جذب کلسیم کمک می‌کند. ضمنا منگنز به تشکیل غضروف

هم کمک می‌کند.

[irp posts=”906″ name=”خواص لوبیا سبز:از خواص شگفت انگیز لوبیا سبز بیشتر بدانیم”]
گردو
گردو
  •  پاکسازی کبد

از خواص گردو کمک به پاکسازی کبد :

مقادیر زیاد اسید آمینه ال آرژنین در این میوه به کبد کمک می‌کند تا پاکسازی شده و ضمنا منبع خوبی از

گلوتاتیون و امگا ۳ است که برای پروسه‌ی سم زدایی طبیعی کبد سودمند است. پلی فنول‌های گردو، از

 آسیب کبد که ناشی از تتراکلراید کربن و دی – گلاکتوزامین است پیشگیری می‌کنند.

ویتامین E موجود در مغزهایی چون گردو، علائم بیماری‌های کبد ناشی از چاقی را کاهش می‌دهند.

مضرات گردو

 گردو با داشتن مواد مغذی زیاد غذای بسیار خوبی است ولی نباید در خوردن آن اصراف کرد زیرا زیاده روی

آن باعث ورم لوزه و زخم دهان می شود . مخصوصا گردو برای گرم مزاجها خوب نیست و معمولا بهتر است

اینگونه افراد بعد از خوردن آن دهان خود را بشویند و یا انار ترش و یا کمی سکنجبین یا سرکه بخورند .

مغز گردو لطیف است و در اثر ماندن کهنه می شود و رنگ آن زرد یا قهوه ای و طعمش تند می شود و باعث

مسمومیت خواهد شد و نباید از آن استفاده شود .

 

پیشنهادها : خواص پرتقال ، خواص عسل ، خواص انگور

خواص گردو : فواید شگفت انگیز گردو برای سلامت بدن

 

منابع: باشگاه خبرنگاران ، همشهری آنلاین ، اپک تایمز

حتما ببینید

قرص ملاتونین برای چیست؟ عوارض و طریقه مصرف

قرص ملاتونین برای چیست؟ عوارض و طریقه مصرف

قرص ملاتونین یک مکمل غذایی است که حاوی هورمون ملاتونین است. ملاتونین یک هورمون طبیعی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *